top of page

Optimizacija sustava

Svaki sustav za snimanje i reprodukciju zvuka karakterizira njemu svojstven potencijal - gornja granica iskoristivosti kvalitete komponenti. Da bi se taj potencijal u potpunosti iskoristio potrebno je optimizirati svaki pojedini detalj, kako u primjeni izolacijskih elektronskih ili mehaničkih elemenata, u suzbijanju elektromagnetske interferencije i vibracija, tako i u pravilnom faznom konektiranju svih karika u lancu nakon kojeg se javljaju vrlo čujne razlike u kvaliteti zapisa i reprodukcije. Uz našu podršku i iskustvo, te uređaje i materijale koji to omogućuju, možete znatno unaprijediti svoj studio.

Screenshot 2024-01-15 at 18-01-26 Intek_edited.jpg
psi-audio-avaa-c20-6-1600x1600.jpg

Akustički tretman​

Svaki prostor namijenjen izvođenju ili reprodukciji glazbe karakterizira specifičan frekvencijski odziv baš kao i pojava "peakova" u pojedinim frekvencijama te njihovih modusa. Zato koristimo materijale i akustičke elemente koji se koriste u gotovo svim studijima diljem svijeta. No, ponekad korištenje klasičnih panela ili konstrukcijskih zahvata nije dovoljno za postizanje korektnog frekvencijskog odziva. Primjenom aktivnih komponenti ( npr. PSI AVAA bas trapova), značajno utječemo na poboljšanje razlučivosti reprodukcije, ali i samog snimanja. Dobar izbor i kombinacija strujnih i signalnih kablova također bitno "smiruje" zvuk, definira bas područje, te suzbija pretjeranu interferenciju frekvencija u prostoru studija i režije.

Kondicioniranje strujnih krugova

Smješten u Ujedinjenom Kraljevstvu, Astoria Studio je nadaleko priznat kao jedan od najcjenjenijih svjetskih studija za snimanje. U vlasništvu Davida Gilmoura iz Pink Floyda, Astoria je služila kao mjesto snimanja nekima od najpoznatijih glazbenih umjetnika. Svatko tko je upoznat sa albuma poput "Dark Side Of The Moon", "Wish you were here", "Animals", "The Wall", "The Momentary Laps of Reason", "Division Bell" te koncertnim DVD-om Davida Gilmoura iz 2002. , može ocijeniti vrhunsku produkciju koja je obilježila albume Pink Floyd-a. Principi snimanja Astoria Studija poznati su po tome što neprekidno sagledavaju svaki aspekt njihovog produkcijskog lanca. Upravo je taj perfekcionistički pristup vodio Astoria Studio da koriste Hydra sustave distribucije struje Shunyata Research, PowerSnakes naponske kabele i Eros seriju signalnih kablova uz najsuvremeniju opremu za snimanje. Inženjeri Astoria Studija  koriste sve proizvode Shunyata Research-a  te su na temelju njihovog iskustva iste proizvode počeli upotrebljavati i mnogi drugi studiji i mastering inženjeri diljem svijeta.

Kontakt

 INTEK CROATIA j.d.o.o. hi-fi, hi-end & music
Tina Ujevića 75 · HR-48000 Koprivnica · Croatia
mobile: +385 98 374 906 
intek.croatia@gmail.com

  • Intek Croatia Facebook
  • Intek Croatia Instagram

Poruka uspješno poslana.

bottom of page