Optimizacija sustava

Svaki sustav za snimanje i reprodukciju zvuka karakterizira njemu svojstven potencijal - gornja granica iskoristivosti kvalitete komponenti. Da bi se taj potencijal u potpunosti iskoristio potrebno je optimizirati svaki pojedini detalj, kako u primjeni izolacijskih elektronskih ili mehaničkih elemenata, u suzbijanju elektromagnetske interferencije i vibracija, tako i u pravilnom faznom konektiranju svih karika u lancu nakon kojeg se javljaju vrlo čujne razlike u kvaliteti zapisa i reprodukcije. Mi imamo značajno iskustvo, uređaje i materijale koji to omogućuju. Distribuiramo proizvode s kojima još možda niste upoznati, a koji se primjenjuju u najboljim svjetskim studijima.

Akustički tretman​

Svaki prostor namijenjen izvođenju ili reprodukciji glazbe karakterizira specifičan frekvencijski odziv baš kao i pojava "peakova" u pojedinim frekvencijama te njihovih modusa. Zato koristimo materijale i akustičke elemente koji se koriste u gotovo svim studijima diljem svijeta. No, ponekad korištenje klasičnih panela ili konstrukcijskih zahvata nije dovoljno za postizanje korektnog frekvencijskog odziva. Primjenom aktivnih komponenti ( npr. PSI AVAA bas trapova), značajno utječemo na poboljšanje razlučivosti reprodukcije, ali i samog snimanja. Dobar izbor i kombinacija strujnih i signalnih kablova također bitno "smiruje" zvuk, definira bas područje, te suzbija pretjeranu interferenciju frekvencija u prostoru studija i režije.

Kondicioniranje strujnih krugova

Smješten u Ujedinjenom Kraljevstvu, Astoria Studio je nadaleko priznat kao jedan od najcjenjenijih svjetskih studija za snimanje. U vlasništvu Davida Gilmoura iz Pink Floyda, Astoria je služila kao mjesto snimanja nekima od najpoznatijih glazbenih umjetnika. Svatko tko je upoznat sa materijalom i vrijednostima albuma poput "Dark Side Of The Moon", "Wish you were here", "Animals", "The Wall", "The Momentary Laps of Reason", "Division Bell" te koncertnim DVD-om Davida Gilmoura iz 2002. , može ocijeniti vrhunsku produkciju je obilježila albume Pink Floyd-a. Principi snimanja Astoria Studija poznati su po tome što neprekidno sagledavaju svaki aspekt njihovog produkcijskog lanca. Upravo je taj perfekcionistički pristup vodio Astoria Studio da koriste Hydra sustave distribucije struje Shunyata Research, PowerSnakes naponske kabele i Eros seriju signalnih kablova uz najsuvremeniju opremu za snimanje. Inženjeri Astoria Studija  aktivno podržavaju proizvode Shunyate Researcha  te su na temelju njihovog iskustva iste proizvode počeli upotrebljavati i mnogi drugi studiji i mastering inženjeri.

Kontakt

 INTEK CROATIA j.d.o.o. hi-fi, hi-end & music
Tina Ujevića 75 · HR-48000 Koprivnica · Croatia
mobile: +385 98 374 906 
intek.croatia@gmail.com

  • Intek Croatia Facebook
  • Intek Croatia Instagram

INTEK CROATIA j.d.o.o. hi-fi, hi-end & music
Tina Ujevića 75 · HR-48000 Koprivnica · Croatia
mobile: +385 98 374 906
e-mail: intek.croatia@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon