Glazba

Multiinstrumentalist, pijanist, gitarist, aranžer, autor. Glazbenik u svakom smislu riječi - Marin Hraščanec - znanje iz svog glazbenog svijeta uspješno prenosi u područje glazbene produkcije, profesionalne i kućne audio opreme. U ranoj mladosti posvećen je rock glazbi da bi s vremenom svoj glazbeni interes usmjerio na jazz i sviranje klavira kao glavnog instrumenta. Izdaje dva albuma s grupom "Praline & Fast Food" za "Aquarius records" te je gost na albumima čitavom nizu glazbenika. Surađivao je i nastupao s mnoštvom njih - od Boška Petrovića, Željka Kovačevića, Johna Krutha, Tihomira Hojsaka, Vojkana Jocića, Miroslava Evačića i mnogih drugih. Osim toga, napisao je glazbu za nekoliko dokumentarnih i animiranih filmova Jedan je od osnivača Jazz kluba Koprivnica te intenzivno radi na organizaciji festivala "Fest Jazza", jednog od najvećih open-air jazz festivala u Hrvatskoj.

Producent

Kao glazbenik, Marin zajedno sa suprugom Helenom Hraščanec, otvara studio u kojem će idućih godina biti zabilježeno mnogo glazbenih ideja - od njihovih vlastitih, pa do ideja mnogih drugih izvođača. U stalnom istraživanju i učenju, posao produciranja glazbe postaje dio njihove svakodnevice. Ono što ih najviše raduje su prijateljstva proizašla iz suradnje s glazbenicima, neprocjenjivo iskustvo u osluškivanju glazbe i samog zvuka.

 

Jer, čovjek je glavni pokretač i izvor ideja, a da bi one bile uspješno i adekvatno prezentirane, potrebno ih je zabilježiti na primjeren i tehnički adekvatan način. Osnivači su i vlasnici glazbene izdavačke kuće Intek Music.

Audiofil

U najranijem djetinjstvu, Marin se igrao ispod klavira dok je njegov otac svirao. Nešto kasnije, u ulici u kojoj je živio razmjenjivale su se ploče i informacije o najnovijim izdanjima "na zapadu", nabavljale "originalke" iz Engleske... Sve je to, uz glazbeno obrazovanje, obilježilo jednu mladost te utrlo put aktivnom i pasioniranom sviranju i slušanju glazbe - od bluesa, rocka, jazza do klasike. U jednom je periodu bio samograditelj, (DIY) te uspješno završava svoj najveći projekt "Mezzo Utopia Clone". Družeći se i svirajući s mnogim glazbenicima stječe pravi dojam o izvornom, organskom zvuku glazbala te mu je to ujedno i nit vodilja u svijetu Hi-Fi-a u kojem bezuvjetno traži živost i iskrenost izvedbe i timbralnosti instrumenata. 

Intek team

Show More

Kontakt

 INTEK CROATIA j.d.o.o. hi-fi, hi-end & music distribution
Tina Ujevića 75 · HR-48000 Koprivnica · Croatia
mobile: +385 98 374 906 
intek.croatia@gmail.com

  • Intek Croatia Facebook
  • Intek Croatia Instagram

INTEK CROATIA j.d.o.o. hi-fi, hi-end & music
Tina Ujevića 75 · HR-48000 Koprivnica · Croatia
mobile: +385 98 374 906
e-mail: intek.croatia@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon