top of page

Glazba

Osnivač i vlasnik poduzeća Intek Croatia je Marin Hraščanec, pijanist, gitarist, aranžer, multiinstrumentalist, producent. U ranoj mladosti posvećen je rock glazbi da bi s vremenom svoj glazbeni interes usmjerio na jazz i  klavir kao glavni instrument. Objavio je dva albuma s grupom "Praline & Fast Food" kao autor i izvođač, te gostuje kao klavirist na albumima čitavom nizu glazbenika. Surađivao je s Boškom Petrovićem, Tihomirom Hojsakom, Vojkanom Jocićem, Željkom Kovačević, Johnom Kruthom, Lidijom Bajuk, Annom Moor, Ivanom Grobenski, The Gentleman-om, grupom U pol 9 kod Sabe, Miroslavom Evačićem i drugima. Jedan je od osnivača Jazz kluba Koprivnica te je uključen u organizaciju festivala "Fest Jazza Koprivnica", jednog od najvećih open-air jazz festivala u Hrvatskoj. Kao producent osvojio je dvije nominacije za nagradu Porin 2023. za produkciju albuma Anna Moor - plavi avioni i Ivan Grobenski - Apocalipstick.

279698713_10227376658711846_3501118427611807059_n.jpg

Producent

Kao glazbenik, Marin zajedno sa Helenom Hraščanec, otvara studio u kojem će idućih godina biti zabilježeno mnogo glazbenih ideja - od njihovih vlastitih, pa do ideja mnogih drugih izvođača. U stalnom istraživanju i učenju, posao produciranja glazbe postaje dio njihove svakodnevice. Ono što ih najviše raduje su prijateljstva proizašla iz suradnje s glazbenicima, neprocjenjivo iskustvo u osluškivanju glazbe i samog zvuka.

 

Čovjek je glavni pokretač i izvor ideja, a da bi one bile uspješno i adekvatno prezentirane, potrebno ih je zabilježiti na primjeren i tehnički odgovarajući način.

Kao audio producen, snimatelj i aranžer sudjeluje u projektu 'Moonlight Sessions' kroz koji se zalaže za predstavljanje izuzetnih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva koji su manje poznati javnosti.

Audiofil

U najranijem djetinjstvu, Marin se igrao ispod klavira dok je njegov otac svirao. U ulici u kojoj je živio razmjenjivale su se ploče i informacije o najnovijim izdanjima "na zapadu", nabavljale "originalke" iz Engleske... Sve je to, uz glazbeno obrazovanje, obilježilo jednu mladost te stvorilo temelje za aktivno i pasionirano sviranje i slušanje glazbe - od bluesa, rocka, jazza do klasike. U jednom je periodu bio samograditelj, (DIY) te uspješno priveo kraju  i svoj najveći projekt "Mezzo Utopia Clone". Družeći se i svirajući s mnogim glazbenicima stječe pravi dojam o izvornom, organskom zvuku glazbala te mu je to ujedno i nit vodilja u svijetu Hi-Fi-a u kojem bezuvjetno traži živost i iskrenost izvedbe i timbralnosti instrumenata. 

Intek team

Kontakt

 INTEK CROATIA j.d.o.o. hi-fi, hi-end & music distribution
Tina Ujevića 75 · HR-48000 Koprivnica · Croatia
mobile: +385 98 374 906 
intek.croatia@gmail.com

Poruka uspješno poslana.

  • Intek Croatia Facebook
  • Intek Croatia Instagram
bottom of page